Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як проходитимуть теледебати кандидатів в Президенти?

Реклама

Центральна виборча комісія постановою від 5 травня 2014 року № 472 затвердила Положення про порядок проведення Національною телекомпанією України передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента, включеними у виборчий бюлетень для повторного голосування, за рахунок і в межах засобів Держбюджету, виділених на підготовку і проведення виборів.

Теледебати між кандидатами проводяться в останню п'ятницю перед днем повторного голосування на Першому Національному каналі в прямому ефірі з 20.00 до 21.00 годин тривалістю 60 хвилин безперервного ефірного часу. Теледебати можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення.

Трансляцію теледебатів забороняється переривати комерційною рекламою і іншими повідомленнями, а також анонсами власних програм, передач або у будь-який інший спосіб.

Кандидати беруть участь в теледебатах особисто. Не допускається участь в теледебатах довірених осіб або інших представників кандидатів, а також трансляція заздалегідь підготовленого відеоматеріалу про кандидата, використання агітаційних і інших матеріалів про кандидата. У разі відмови одного з кандидатів взяти участь в теледебатах або неможливості його участі виділений для теледебатів ефірний час надається іншому кандидатові для проведення ним передвиборній агітації.

Не пізніше чим за 10 хвилин до початку ефіру проводиться жеребкування за участю кандидатів або їх довірених осіб, за результатами якої визначається учасник, що отримав право виступити першим на початку теледебатів. Такий кандидат виступає першим і кінці теледебатів.

Після представлення учасників їм по черзі надається до 5 хвилин кожному на вступне слово. Не використане учасником теледебатів в повному об'ємі час для вступного слова не додається до ефірного часу, виділеного для завершуючого виступу цього учасника теледебатів. Після вступних виступів починається дискусіяна яку виділяється 36 хвилин безперервного ефірного часу. Тривалість завершального виступу складає не більше 5 хвилин ефірного часу. Решта часу (сумарно 4 хвилини) використовується ведучим для представлення учасників і коригування паритетного використання ними наданого часу.

Після завершальних виступів учасники теледебатів можуть обмінятися репліками тривалістю не більше 30 секунд за наявності ефірного часу.

Під час дискусії кандидати по черзі ставлять один одному питання і відповідають на них. Тривалість питання повинна складати не більше за одну хвилину, тривалість відповіді - не більше трьох хвилин. Ведучий періодично повідомляє учасників теледебатів про кількість повних хвилин ефірного часу, що залишилася до кінця теледебатів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини