Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платників податків запрошують залучитися до удосконалення Податкового кодексу

5 травня 2014, 15:11
172
1
Реклама

Міністр фінансів України Олександр Шлапак провів робочу зустріч з представниками парламентських фракцій, центральних органів виконавчої влади, банківського сектора, об'єднань платників податків, аудиторських компаній. Метою зустрічі стало обговорення концептуальних напрямів реформування податкового законодавства.

Під час обговорення учасники наради звернули увагу на необхідність дотримання принципів прогнозованості і передбачуваності податкових змін, подальшої адаптації національного законодавства до законодавства ЄС, наближення податкового і бухгалтерського обліку, боротьби з "податковими ямами", перегляду податкових пільг, реформування трансфертного ціноутворення. Крім того, був зроблений акцент на необхідності збереження спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва, вдосконалення існуючих принципів надання контролюючими органами податкових консультацій, а також проведення реформ в суміжних сферах, таких як система стягнення внесків до державних цільових фондів, місцевого самоврядування, валютного регулювання і контролю.

Прийнято рішення про створення 9 робочих підгрупа саме:

1. "Адміністрування податків і зборів".
2. "Податок на прибуток підприємств".
3. "Податок на прибутки фізичних осіб".
4. "Податок на додану вартість".
5. "Акцизний податок".
6. "Рентні платежі".
7. "Місцеві податки і збори".
8. "Спеціальні режими оподаткування".
9. "Оподаткування аграрного сектора".

Олександр Шлапак запевнив, що жодна з податкових ініціатив Мінфіну не буде винесена на розгляд уряду без її попереднього обговорення у рамках даних робочих груп.

Платників податків запрошують залучитися до підготовки і обговорення пропозицій по удосконаленню Податкового кодексу України. Пропозиції можна присилати за електронною адресою klarisa@minfin.gov.ua. Контактні особи: Кругляк Лариса Анатоліївна, тел. 206-59-00; Чаюн Алла Василівна, 201-56-83.

З питаннями, по яких працюватиме кожна з підгруп, можна ознайомитися на сайті Мінфіну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини