Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який коефіцієнт рентабельності гірничодобувного підприємства?

Реклама

Для платників, у яких термін виконання регулярної повторної експертизи збіг, застосовується коефіцієнт з величиною, яка за станом на 1 квітня 2014 року відповідає 19,5 % (облікова ставка НБУ складає 6,5 % х 3). Це роз'яснено в листі Миндоходов від 18 квітня 2014 року № 9270/7/99-99-15-04-01-17.

Підприємства обчислюють податкові зобов'язання по платі за користування надрами для видобутку корисних копалин згідно з формулою, визначеною пп. 263.6.9 п. 263.6 ст. 263 Податкового кодексуелементом якої є коефіцієнт рентабельності гірського підприємстваобчисленого в матеріалах геолого-экономической оцінки запасів корисних копалини ділянки надр, затверджених Державною комісією із запасів корисних копалини. При цьому, Гірським законом визначено, що гірським підприємством вважається цілісний технічно і організаційно відособлений майновий комплекс засобів і ресурсів для видобутку корисних копалин, будівництва і експлуатації об'єктів із застосуванням гірських технологій (шахти, копальні, кар'єри, розрізи, збагачувальні фабрики і так далі).

Відповідно до абз. 3 пп. 263.6.9 п. 263.6 ст. 263 НК (в редакції Закону № 1166 - VII про запобігання фінансовій катастрофі) гірські підприємства, що порушили термін регулярної повторної геолого-экономической оцінки запасів корисних копалини ділянки надр, обчислюють податкові зобов'язання по платі з коефіцієнтом, рівним триразовому розміру облікової ставки Нацбанку.

Обов'язковість виконання регулярної повторної держекспертизи і оцінки запасів родовищ корисних копалини через кожні п'ять років експлуатації ділянки надр встановлена п. 25 Положення про порядок проведення державної експертизи і оцінки запасів корисних копалини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини