Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти застерігає внз від тиску на студентів відносно працевлаштування

Реклама

Міносвіти надіслало керівникам внз лист від 25 квітня 2014 року № 1/9-225 у зв'язку зі вступом численних звернень громадських організацій, випускників, їх батьків і органів студентського самоврядування відносно примусового зобов'язання випускників - бюджетників надавати у внз довідки про працевлаштування. Затримка видачі дипломів стала основним методом тиску на випускників з боку адміністрацій вищих учбових закладів. Результатом цього тиску є надання випускниками недостовірних даних про власне працевлаштування.

Міністерство застерігає про неприпустимість таких дій з боку адміністрацій внз і вимагає негайного припинення практики застосування заходів адміністративного тиску на випускників.

Для нормування роботи по працевлаштуванню випускників і, враховуючи існуючу практику ефективної роботи багатьох вищих учбових закладів України, Міністерство рекомендує керівникам внз забезпечити ефективність роботи відповідних структурних підрозділів (центрів, секторів, бюро, відділів), що відповідають за сприяння працевлаштуванню випускників.

Окрім цього підкреслюється необхідність налагодження стратегічного партнерства внз з підприємствамиустановами і організаціями різних форм власності, які можуть бути потенційними працедавцями для випускників; галузевих зв'язків з працедавцями відносно їх участі в управлінні освітнім процесом; системи зворотного зв'язку між працедавцями і внз для отримання об'єктивної оцінки якості професійної підготовки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини