Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Омбудсман розповіла, як перереєструвати бізнес кримським підприємцям

Реклама

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини в листі від 25 квітня 2014 року роз'яснила, що згідно наказу Мінюсту від 14 березня 2014 року № 525/5 суб'єкти господарювання, зареєстровані на території АР Крим і міста Севастополь, для зміни свого місцезнаходження / місця проживання можуть звернутися до будь-якого державного реєстратора України зовні АР Крим.

У разі, якщо місцезнаходження юрособи вказане в засновницьких документахвнесення змін до засновницьких документів, пов'язаних зі зміною місцезнаходження, здійснюється відповідно до ст. 29 Закону "Про державну реєстрацію юрособ і фізосіб-підприємців", якою визначено, що держреєстраторові подається :

- заповнена реєстраційна картка на проведення реєстрації змін в засновницькі документи юрособи (за формою № 3);
- екземпляр оригіналу (ксерокопія, нотаріально завірена копія) рішення про внесення змін до засновницьких документів. Документ, що підтверджує правомочність ухвалення рішення про внесення змін до засновницьких документів;
- оригінали засновницьких документів юрособи з відміткою про їх державну реєстрацію з усіма змінами, діючими на дату подачі документів, або копія опублікованого в спеціалізованому друкарському ЗМІ повідомлення про втрату усіх або частини вказаних оригіналів засновницьких документів;
- два екземпляри змін в засновницькі документи юрособи у вигляді окремих застосувань або два екземпляри засновницьких документів в новій редакції;
- документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення реєстрації (сума реєстраційного збору - 51 грн.).

Термін реєстрації внесення змін до засновницьких документів не повинен перевищувати трьох робочих днів з дати вступу документів.

Якщо місцезнаходження юрособи не вказане в засновницьких документахдля внесення змін до відомостей про юрособу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юрособ і фізосіб-підприємців і не пов'язані зі змінами в засновницьких документах, подається реєстраційна картка (за формою № 4) і екземпляр оригінала або нотаріально завірена копія рішення уповноваженого органу управління юрособи про внесення таких змін для юрособ, утворених на підставі модельного статуту.

Фізособа-підприємецьмісце проживання, що змінило, може звернутися з документом, що підтверджує факт такої зміни, до будь-якого держреєстратора України зовні АР Крим для внесення змін до Реєстру відносно свого місця проживання, надавши такі документи:

- заповнену реєстраційну картку на проведення реєстрації змін у відомості про фізособу-підприємця (за формою № 11);
- документ, що підтверджує сплату реєстраційного збору в сумі 10 грн. 20 коп.

Термін реєстрації змін не повинен перевищувати два робітників дня з дати вступу документів.

Також читайте: Як платникам Криму і Севастополя перереєструватися для сплати податків?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини