Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розповіло про сплату податку на прибуток

Реклама

У листі від 28 квітня 2014 року Миндоходов роз'яснило, що платники податку на прибуток (окрім новоутворених, виробників сільгосппродукції, неприбуткових установ (організацій) і платників податків, у яких прибутки, що враховуються при визначенні об'єкту оподаткування, за останній річний звітний податковий період не перевищують 10 мільйонів грн.) щомісячно платять авансовий внесок по податку на прибуток в порядку і в терміни, встановлені для місячного податкового періоду, тобто не пізніше 30 чисел звітного місяця. Авансові внески сплачуються в розмірі не менше 1 /12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний (податковий) рік без представлення податкової декларації.

Платники податків, зареєстровані впродовж звітного (податкового) року, тобто новоутворені, сплачують податок на прибуток на підставі річної податкової декларації за період діяльності в звітному (податковому) році без представлення податкової декларації за звітні (податкові) періоди календарний квартал, півріччя і 9 місяців і не платять авансового внеску.

Платники податків, у яких прибутки, що враховуються при визначенні об'єкту оподаткування, за останній річний звітний (податковий) період не перевищують 10 млн грн., і неприбуткові установи (організації) сплачують податок на прибуток на підставі податкової декларації, що подається в контролюючий орган за звітний (податковий) рік і не платять авансових внесків.

У випадку якщо платник податків, який платить авансовий внесок, за підсумками першого кварталу звітного (податкового) року не отримав прибуток або отримав збиток, він має право подати податкову декларацію і фінансову звітність за перший квартал. Такий платник податків авансових внесків в другому - четвертому кварталах звітного (податкового) року не здійснює, а податкові зобов'язання визначає на підставі податкової декларації за підсумками першого півріччя, трьох кварталів і за рік.

Платник податків, який за підсумками минулого звітного (податкового) року не отримав прибутку або отримав збиток, податкові зобов'язання не нараховував і не мав базового показника для визначення авансових внесків наступного року, а за підсумками першого кварталу отримує прибуток, повинен подати податкову декларацію за перше півріччя, 3 квартали і за звітний (податковий) рік для нарахування і сплати податкових зобов'язань.

У складі річної податкової декларації платником податків подається розрахунок щомісячних авансових внесків, які повинні виплачуватися в наступні 12 місяців.Визначена в розрахунку сума авансових внесків вважається погодженою сумою грошових зобов'язань. При цьому двенадцатимесячный період для сплати авансових внесків визначається починаючи з березня поточного звітного (податкового) року по лютий наступного звітного (податкового) року включно.

Податкова декларація і розрахунок щомісячних авансових внесків за базовий звітний (податковий) рік подається впродовж 60 календарних днів, що йдуть за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини