Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкіри придумали, як стимулювати розвиток малого і середнього бізнесу

29 квітня 2014, 11:35
177
1
Реклама

Незалежна асоціація банків України (далі - НАБУ) надала Мінекономіки свої пропозиції відносно напрямів стимулювання розвитку малого і середнього підприємництва в Україні.

Для створення дієвих механізмів стимулювання малого і середнього бізнесу НАБУ пропонує виділити в структурі Міністерства економіки підрозділ (чи групу фахівців)відповідальне виключно за стратегію розвитку малого і середнього підприємництва, співпраця з цих питань з банківським і підприємницьким співтовариствами, міжнародними фінансовими організаціями, іноземними інвесторами.

Позитивною також буде централізація виділення і контролю бюджетних коштів на підтримку бізнесу по стимулюючих програмах (компенсація процентних ставок, витрат, дотації, субсидії та ін.) вже з поточного року.

НАБУ вважає необхідним організувати на базі Міністерства економіки діяльність робочих груп із залученням фахівців банків, Нацбанку, міжнародних фінансових організацій, представників підприємницьких об'єднань з метою обробки конкретних програм стимулювання підприємництва.

Серед напрямів стимулювання розвитку малого і середнього бізнесу Асоціація відмічає:

- фінансування малих і середніх підприємств на придбання продукції українських виробників;

- фінансування нових підприємств по франчайзинговым моделях (мультиплікація успішних моделей істотно спрощує створення нових підприємств і зменшує ризик дефолту для підприємців);

- фінансування малих і середніх підприємств сільського господарства на впровадження інновацій;

- фінансування малих і середніх підприємств на впровадження енергозбережних і ресурсозберігаючих проектів.

У НАБУ пропонують, що фінансування вказаних напрямів може здійснюватися за рахунок ресурсів банків, бюджету і міжнародних фінансових організацій.

Джерело: НАБУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини