Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто не має права на податкову скидку?

Реклама

Головне управління Миндоходов в м. Києві в листі від 24 квітня 2014 року роз'яснило, що фізособи-підприємці не мають права на податкову скидку з прибутків, отриманих від підприємницької діяльності.

Платник НДФЛ має право включити в податкову скидку з метою зменшення свого доходу оподаткування за підсумками звітного року фактично здійснені їм деякі витрати. Перелік витрат, по яких застосовується податкова скидка, визначений в пункті 166.3 ст. 166 Податкового кодексу. При цьому загальна сума податкової скидки, нарахована платникові податків в звітному податковому році, не може перевищувати суму річного загального доходу оподаткування платника податків, нарахованого у вигляді заробітної плати.

Заробітна плата - ця основна і додаткова винагорода, інші заохочувальні і компенсаційні засоби, які виплачують платникові податків на підставі стосунків трудового найму.

Нині прибутки громадянина, отримані їм від підприємницької діяльності, не відносяться до заробітної плати, тому не підлягають податковій скидці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини