Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-5 практикумів від ЛІГА:ЗАКОН для бізнесу

28 квітня 2014, 14:53
151
0
Реклама

1. Антимонопольний комітет ініціював перевірки ряду ринків, під "прицілом" виявилися фармацевти, виробники тютюнових виробів, а також АЗС. Комітет не зменшує обороти і штрафує бізнес на сотні мільйонів гривен. Згідно з офіційними даними, сукупний розмір штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, які АМКУ застосував до бізнесу в 2013 році, склав близько 744 млн.грн. А роком раніше штрафні санкції встановили рекорд - 814,7 млн.грн. Найбільшу кількість порушень відомство зараз виявляє на ринках житлово-комунального господарства, агропромислового комплексу, ПЕК, будівництва і будівельних матеріалів. Який ринок наступний підпаде під перевірку? І чому більшість тих, хто отримує штрафи - не монополісти? Дізнатися про це можна буде 15 травня в Києві під час практикуму, який буде присвячений розбору найбільш гострих питань захисту економічної конкуренції. Проведе його фахівець, який ще нещодавно супроводжував судові процеси на стороні АМКУ.

2. Оскарження податкових повідомлень-рішень - знову на порядку денному бізнесу. І у багатьох випадках тільки суд здатний ефективно захистити права платника податків. А процедура адміністративного оскарження може дати час для ретельної підготовки аргументованого позову. Результат розгляду справи залежить від ряду чинників, наприклад, конкретних обставин, які є основою позову, а також доказів, які сторони надали суду, від правової позиції сторін, від наявної судової практики. Але чи можливо захистити право на податковий кредит або витрати, якщо контрагент є фіктивним? Чи завжди реальність контрагента гарантує законність обліку податкових угод з ним? Як впливають недоліки первинних документів на правильність ведення податкового обліку? Якщо порушена процедура проведення податкової перевірки, то які будуть наслідки? Як діяти підприємству, коли основи для проведення перевірки відсутні? Покроковий аналіз доктрин і рекомендації по судовому оскарженню НУРов - тема практикуму з урахуванням nbsp, що сформувалася&; судової практики і успішного досвіду супроводу підприємств в адміністративних судах, який відбудеться 20 травня в Києві. Позиція  ВАСУ  буде представлена заступником начальника відділу забезпечення  роботи IV судовою  палати Вищого адміністративного суду України Антоном Полянычко... Важливо пам'ятати, що податкові зобов'язання вважаються неузгодженими і не підлягають сплаті до закінчення процедури адміністративного оскарження або, у разі продовження спростування в судовому порядку, до моменту набуття чинності рішення суду.

3. Миндоходов оголосило курс на ліквідацію податкових ям, кримінальних схем і майданчиків конвертацій, які використовувалися для виведення засобів з бюджету. А Генпрокуратура приступила до перевірок підприємств, що мали відношення до закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти. Зараз слідча група перевіряє 55 підприємств, банки. Відкрито 264 карне виробництво відносно чиновників за підозрою в "відмиванні" засобів і причетності до розкрадання державного майна через "підставні" компанії. Тим компаніям, які чесно працюють з бюджетними коштами, але можуть стати заручниками ситуації в майбутньому, адвокати готові дати ряд перевірених часом і практикою рекомендацій на спеціальному практикумі, присвяченому роботі з бюджетними грошима і бюджетними контрагентами. Він відбудеться 21 травня, в програмі - види і форми запитів прокуратури, планові і позапланові перевірки КРУ, правила поведінки під час слідчих дій, робота з результатами перевірки, судова практика, практичні рекомендації. Це зовсім не зайвий привід перевірити ще раз свою готовність до можливої перевірки!

4. Стягнення заборгованості залишається однією з найпоширеніших на сьогодні категорій справ. Проблема повернення боргів актуальна для усіх сфер бізнесу. Окрім тих, де є можливість дозволити собі працювати на умовах 100% передоплати. Позначається і непроста економічна ситуація, і суперечлива судова практика. Стягнення стало складніше, а прийоми затягування процесу боржником - изощреннее. Останнім часом зустрічається все більше випадків навмисного і умілого затягування процесу, наприклад, за допомогою посилання на те, що договір підписаний неуповноваженою особою і потрібна експертиза, або за допомогою "своєчасного" виведення активів і інших схем. В цілому ж стягнення - дуже непростий процес, що складається з безлічі етапів, кожен з яких характеризується своїми особливостями і труднощами. Детальніше - 22 травня в Києві на практикуміприсвяченому профілактиці виникнення заборгованості, зборі інформації про боржника і оцінку перспектив погашення боргу, досудовому врегулюванню і судовому розгляду суперечки, а також інструментам стягнення складних боргів (виявлення прихованих активів боржника, арешт майна і стягнення з афільованих осіб), особливостям стягнення боргу шляхом звернення стягнення на закладене майно, роботі з правоохоронними органами і старанною службою.

5. Нова система реєстрації земельних ділянок і прав на землю складає іспит на зрілість. У самій Державній реєстраційній службі України визнають, що з моменту введення системи на початку 2013 р. вона функціонувала з істотними недоліками. Власники земельних ділянок і їх орендарі чекають місяцями рішень, самій Державній реєстраційній службі гостро бракує фахівців, що безпосередньо здійснюють реєстраційні дії в районах. У лютому набула чинності постанова КМУ "Про затвердження Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно" і з'явилася надія на спрощення реєстраційних процедур. Так, можна позбавитися від безпосереднього контакту з реєстратором. А якщо врахувати, що дані з Держреєстру прав стають усе більш доступними, то незабаром сільгоспвиробники з полегшенням зможуть зітхнути при реєстрації земельних часток (паїв) і їх обробки на умовах оренди. Більше того, Державний земельний кадастр з Державним реєстром прав об'єднані відповідними технічними і технологічними процедурами обміну інформації. А доки... 23 травня травня в Києві можна буде дізнатися як на практиці працює нова система реєстрації земельних ділянок і прав на землю. Практикум для тих, хто вимушений користуватися послугами нинішньої реєстраційної системи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини