Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як платникам Криму і Севастополя перереєструватися для сплати податків?

Реклама

Головне управління Миндоходов в м. Києві в листі від 22 квітня 2014 року роз'яснило, що для зміни свого місцезнаходження або місця проживання юрособи і фізособи - підприємці, які зареєстровані на території АР Крим або міста Севастополя, повинні звернеться до держреєстратора реєстраційної служби України в областях і місті Києві. У свою чергу, органи прибутків і зборів після отримання відомостей з Єдиного державного реєстру про внесені зміни беруть на облік таких платників.

Ті ж платники податків, які здійснюють перереєстрацію, але не включаються в Єдиний державний реєстр, подають відповідну заяву в органи прибутків і зборів вибраного регіону, на підставі якого і буде осуществлн їх облік.

Усі суб'єкти господарювання, які вже знаходилися в стані переходу з податкових інспекцій АР Крим або Севастополя в податкові інспекції в областях або Києві, вважаються прийнятими на облік.

Юридичні або самозанятые особи, зареєстровані на кримській території і основними місцями обліку і сплати податків яких є податкові інспекції в областях або Києві, в таких інспекціях беруться на облік в якості страхувальників - платників єдиного внеску.

У усіх чотирьох випадках після постановки на облік платники сплачують податки, збори, єдиний внесок, представляють податкові декларації (звіти, розрахунки) і виконують інші обов'язки платників в областях і місті Києві.

Кримчани можуть отримувати адміністративні послуги, у тому числі по привласненню реєстраційного номера облікової картки платника податків незалежно від реєстрації їх місця проживання або перебування, або відсутності реєстрації. Миндоходов забезпечило прийом (видачу) документів для реєстрації в Державному реєстрі фізосіб - платників податків незалежно від місця проживання (реєстрації) або місця отримання прибутків у будь-якому територіальному органі прибутків і зборів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини