Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності зміни Митного кодексу, пов'язані із запобіганням фінансовій катастрофі

Реклама

26 квітня набув чинності Закон № 1201 - VII про внесення змін до Митний кодекс, прийнятий Верховною Радою 10 квітня.

Зокрема, ТК доповнений ст. 3-1, що встановлює, що для цілей здійснення митних формальностей відносно товарів і транспортних засобів комерційного призначення застосовується офіційний курс гривни до іноземної валюти, встановлений Нацбанком, діючий на 0 годин дня подачі митної декларації, або дня здійснення митних формальностей, якщо вони здійснюються без представлення митної декларації.

Також Законом встановлені:

- неоподатковуваний митом імпорт товарів для юридичних і фізичних осіб на рівні 150 євро;

- єдина ставка мита на товари вартістю від 150 до 10 000 євро, які переміщаються в поштових і експрес-відправленнях на адресу фізичних осіб на рівні 10 % їх вартості, але не менше 10 євро за відправку;

- відшкодування державою шкоди, заподіяної посадовцям органів прибутків і зборів, здійснюється за рахунок засобів Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

З 1 січня 2015 року митними платежами обкладатимуться товари, що класифікуються в одній з товарних позицій 8702 (моторні транспотрные засоби), 8703 (автомобілі), 8704 (моторні ТС для перевезення вантажів) (загальною масою до 3,5 тонни), 8711 (мотоцикли) згідно УКТ ВЭД (у кількості однієї одиниці по кожній товарній позиції)що ввозяться працівниками дипломатичної служби, які знаходилися за кордоном в довгострокових відрядженнях або проходили дипломатичну службу терміном не менше одного року і повертаються в Україну.

Цей Закон являється српутствующим Закону № 1200 - VII про внесення змін до Податковий кодекс і Закон про запобігання финансововй катасрофы відносно усунення окремих невідповідностей норм законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини