Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Питання розформування Миндоходов врегулюють законодавчо

28 квітня 2014, 11:17
94
0
Реклама

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики і праці рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект № 4589 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з реорганізацією органів прибутків і зборів.

Законопроектом пропонується внести зміни до 117 законодавчих актів з метою узгодження зі змінами, які сталися в системі центральних органів виконавчої владизокрема, ліквідацією Міністерства прибутків і зборів і утворенням органів Державної податкової служби і Державної митної служби.

Проектом пропонується повернути функції адміністрування ЕСВ органам Пенсійного фонду. Народні депутати відмітили: коли ЕСВ адмініструвався Пенсійним фондом, об'єми збору склали 99,6 %, а після передачі цих функцій міністерству - лише 64 %, у зв'язку з чим почалися затримки виплат, які забезпечують фонди соцстрахування. На думку парламентарів, зниження ефективності збору єдиного внеску пов'язане з тим, що міністерство об'єднало в собі функції, покладені на Державну податкову службу, Державну митну службу і Пенсійний фонд. Результатом такого злиття стало виникнення певних правових колізій, що негативно позначається на функціонуванні усієї системи. Повернення функцій по збору і адмініструванню ЕСВ до Пенсійного фонду, за словами народних обранців, торкається понад 35 мільйонів громадян, які платять податки і збори і розраховують на своєчасність отримання соціальних виплат.

Члени комітету також вважають позитивним внесення змін до ряду законів соціальної сфери, які покликані зменшити існуючу соціальну напругу в суспільстві в умовах нестабільної політичної і економічної ситуації в країні.

Джерело: Голос України.

Відмітимо, що одночасно був поданий і проект № 4588 про відповідні зміни до Податкового кодексу.

Раніше Кабмін визначив кураторів податковою і митною служб, але Миндоходов доки не розформовано.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини