Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний Закон про права громадян в окупованому Криму

28 квітня 2014, 10:42
348
8
Реклама

26 квітня був підписаний в.о. Президента і опублікований у газеті "Голос України" Закон № 1207 - VII "Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України" (проект № 4473-1). Відмітимо, що згідно Завершальних положенням Закон набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Передбачений цим Законом правовий режим діє до повного відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованій території.

Законом передбачено:

- громадяни України мають право на вільний і безперешкодний в'їзд і виїзд з тимчасово окупованої території за умови пред'явлення документу, що підтверджує громадянство України.

В'їзд і виїзд іноземців і осіб без громадянства з тимчасово окупованої території допускається тільки по спеціальному дозволу через встановлені пункти в'їзду -выезда для таких осіб.

- під час проведення виборів Президента України, народних депутатів України, всеукраїнського референдуму голосування громадян України на тимчасово окупованій території не організовується і не проводиться. В той же час таким громадянам України створюються умови для вільного волевиявлення під час виборів шляхом зміни місця голосування.

- економічні питання будуть врегульовані окремим законом.

- зміна територіальної осудності справ, осудних судам АРК і м. Севастополя. Розгляд таких справ буде забезпечений судами м. Києва.

Детальніше про Закон - в матеріалі ЮРЛИГИ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини