Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінилася схема розрахунків за енергоносії

25 квітня 2014, 16:14
149
0
Реклама

Сьогодні був підписаний Закон № 1198 - VII відносно удосконалення розрахунків за енергоносії (законопроект № 4644-д).

Оскільки частина норм проекту відносно зеленого тарифу викликала суперечки серед депутатів, в Закон регулює тільки розрахунки за теплову енергетику. Питання зеленого тарифу будуть врегульовані окремим законом.

Закон надає право Нацкомуслуг встановлювати тарифи на теплову енергію з урахуванням послуг з опалювання, що виключить процедуру двохетапного затвердженні тарифів для споживачів.

Згідно зі змінами в п. 3 ч.1 Закону про держрегулювання у сфері комунальних послуг в тарифи на комунальні послуги також включаються тарифи на послуги з централізованого опалювання, послуги з централізованого постачання холодної води, послуги з централізованого постачання гарячої води, послуги з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для суб'єктів, які є виконавцями цих послуг.

Також Законом встановлено, що договір на надання послуг з централізованого опалювання, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), полягає виконавцем з потребителем-физическим особою, що не є суб'єктом господарювання, і є договором приєднання.

Такий договір на надання відповідних послуг у багатоквартирному будинку полягає між власником квартири, орендарем або квартиронаймачем і виконавцями цих послуг.

Крім того, відповідно до ст. 19-1 Закону про теплопостачання вводиться зарахування засобівякі вносяться за теплову енергію (для виробництва якої використовується природний газ, що поставляється гарантованим постачальником), на поточні рахунки із спеціальним режимом використання теплоснабжающих і теплогенерирующих організацій для проведення розрахунків за використаний природний газ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини