Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Плануються зміни в застосуванні національного знаку відповідності

24 квітня 2014, 17:49
218
0
Реклама

Держпідприємництва підтримала проект постанови, яким надається право виробникам самостійно визначати чинники, що виключають нанесення відповідного знаку безпосередньо на виріб.

Ініціатором змін в правила застосування національного знаку відповідності є Мінекономрозвитку, за інформацією якої зміни повинні врегулювати проблему неможливості безпосереднього нанесення національного знаку відповідності на певні види товарів у зв'язку з особливостями їх конструкції і форми.

Згідно діючої редакції Правил знак відповідності наноситься на виріб і на етикетку, тару, упаковку, експлуатаційну і товаросупровідну документацію і тому подібне, якщо інше не передбачено відповідним технічним регламентом.

Проектом передбачається змінити вищезгадану вимогу Правил передбачивши, що: "знак відповідності наноситься на виріб або на етикетку, тару, упаковку, експлуатаційну і товаросупровідну документацію у разі неможливості або невиправданості його нанесення безпосередньо на виріб".

Одночасно проектом постанови пропонується визначити, що у разі підтвердження відповідності продукції уповноваженим органом за оцінкою відповідності поряд зі знаком відповідності наноситься ідентифікаційний код цього органу згідно з реєстром призначених органів за оцінкою відповідності, а не ідентифікаційний номер цього органу згідно з державним реєстром таких органів, як передбачено доки діючою редакцією Правил.

Джерело: Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини