Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ставки ЕСВ будуть понижені?

24 квітня 2014, 13:24
223
0
Реклама

Зареєстрований законопроект № 4673який, на думку його автора, М. Опанащенко, створює умови для легального працевлаштування громадян і легалізації прибутків громадян. Зокрема, депутат вважає, що прийняття цього проекту закону дозволить створити умови для легального працевлаштування 10,8 млн. громадян.

Проектом передбачається, що при кожній виплаті зарплати, в день її виплати, працедавець повинен письмово повідомити працівника про наступні дані, що відносяться до періоду, за який робиться оплата праці, - про загальну суму зарплати з розшифровкою по видах виплат, розмірах і підставах відрахувань і сумах зарплати, підметом виплаті.

Законопроектом також пропонується схема числення суми єдиного соціального внескупідмета оплаті :

- на суму зарплати і інших прибутків працівника, не перевищує п'ятикратний розмір законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб, ЕСВ нараховується по базових ставках;

- на суму зарплати і інших прибутків працівника, п'ятикратний розмір, що перевищує законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб, ЕСВ нараховується по ставці 7 %;

- максимальна величина бази нарахування ЕСВ дорівнює 17 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відмітимо, якщо зараз згідно ст. 8 Закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" розміри ЕСВ залежно від класу професійного ризику виробництва встановлені у рамках від 36,76 до 49,7, то проектом передбачені наступне - від 18, 38 до 24, 85.

Розподіл засобів, що поступають від сплати ЕСВ, між державними фондами соціального страхування, а також розмір ставки єдиного соціального внеску для працівників бюджетних установ залишається без змін.

Відмітимо, положення цього законопроекту сьогодні обговорювалися на засіданні ВР, проте у зв'язку з відсутністю значної кількості депутатів, А. Турчинов вирішив перенести голосування на наступне пленарне засідання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини