Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін направив в Раду проект про співпрацю територіальних громад

24 квітня 2014, 09:53
128
0
Реклама

Кабінет Міністрів схвалив проект Закону "Про співпрацю територіальних громад" - перший з ряду законопроектів, які Минрегион готує на реалізацію Концепції реформи місцевого самоврядування. За основу були узяті напрацювання вітчизняних експертів, які пропонували ухвалити такий закон ще кілька років тому.

Ще учора, 23 квітня, цей законопроект був зареєстрований у ВР під номером 4756.

Законопроект дозволить істотно розширити зусилля громад для вирішення ними загальних проблем соціально -экономического розвитку. Це може бути, приміром, будівництво і зміст лікарень, рішення проблем вивезення сміття, забезпечення водопостачання і тому подібне

Документом передбачено п'ять можливих форм співпраці - делегування однієї з громад виконання певних завдань з передачею ресурсів, реалізація спільних проектів, створення і зміст загальних комунальних підприємств або установ, а також створення спільного органу управління для виконання певних повноважень. Також проектом закону визначені механізми такої співпраці, його фінансування і контролю.

Проектом передбачено державне стимулювання співпраці громад, зокрема, шляхом надання субвенцій місцевим бюджетам в пріоритетних сферах державної політики.

Джерело: Минрегион.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини