Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче збільшити розмір запоруки для реєстрації кандидата в депутати

24 квітня 2014, 09:16
202
1
Реклама

Законопроектом № 4729 пропонується внести зміни до Закону про вибори народних депутатів України відносно протидії зловживанню пасивним виборчим правом.

Автор проекту, В. Петевка, таким чином хоче усунути усунути таке негативне явище як технічні кандидати.

Відповідно до запропонованих норм повноваження члена окружної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково виборчою комісією, яка її створила, у зв'язку з ухваленням рішення про відміну реєстрації кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі, за уявленням якого кандидатура такого члена була включена до складу відповідної виборчої комісії.

Також відміняється і реєстрація офіційного спостерігача у разі ухвалення рішення про відміну реєстрації кандидата в депутати, за уявленням якого був зареєстрований такий спостерігач.

Крім того, депутат пропонує збільшити розмір грошової заставиякий вноситься на рахунок ЦВК для реєстрації кандидатів в депутати:

- для політичної партії, яка висунула виборчий список кандидатів в депутати в загальнодержавному окрузі, - 2 тис. розмірів мінімальної зарплати (зараз - 1 тис.);

- для політичної партії, яка висунула кандидата в депутати в одномандатному окрузі, кандидата в депутати, який балотується в одномандатному окрузі в порядку самовыдвижения, - 50 розмірів мінімальної зарплати (зараз - 10).

У разі відмови від балотування або ухвалення рішення про відміну реєстрації кандидата в народні депутати України грошова застава у восьмиденний термін з дня такої відмови або ухвалення такого рішення перераховується до Держбюджету України.

Також читайте: Підкуп виборців на наступних виборах може коштувати 3 років позбавлення волі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини