Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оптимальною запорукою для підтримки ліквідності банку є державні цінні папери, - Нацбанк

Реклама

У листі від 22 квітня 2014 року № 19-012/18232 Нацбанк роз'яснив, що механізмпередбачений Положенням про надання кредитів банкам України для збереження їх ліквідності, може використовуватися тільки у разі неможливості підтримки банком своєї ліквідності в Національному банку шляхом застосування інших інструментів.Нацбанк надалі розглядатиме вказаний механізм в якості надзвичайного. Це, серед іншого, передбачає встановлення по цьому механізму "штрафної" вартості за користування засобами, яка значно перевищує вартість підтримки ліквідності у рамках інших інструментів і механізмів.

НБУ рекомендує банкам у разі потреби звертатися за підтримкою ліквідності передусім у рамках традиційних монетарних механізмів, що передбачають тендерну процедуру участі.

Для цього банки повинні завчасно потурбуватися про наявність в їх портфелі відповідних фінансових інструментів, які при необхідності можуть бути прийнятною запорукою як при здійсненні операцій на міжбанківському кредитному ринку, так і при зверненні за підтримкою ліквідності в Нацбанк. Регулятор відмітив, що оптимальним таким інструментом є державні цінні папери.

Також читайте: Які цінні папери Нацбанк розглядатиме як забезпечення кредитів рефінансування в II кварталі 2014 року?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини