Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін створив Комісію з моніторингу прав людини в СІЗО і в'язницях

23 квітня 2014, 16:43
127
0
Реклама

Кабмін прийняв рішення про створення при Мінюсті Спеціальної комісії, яка проводитиме моніторинг умов перебування ув'язнених в СІЗО і установах виконання покарань і дотримання в цих установах прав людини, повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко.

За його словами, Комісія буде наділена правом доступу до затриманих і таких, що знаходяться у будь-яких в'язницях і слідчих ізоляторах України. До цього органу увійдуть народні депутати, представники правозахисних організацій, співробітники Міністерства юстиції і Пенітенціарної служби.

"Фактично, ми уперше даємо можливість правозахисним організаціям отримати безпосередній контакт із затриманими для того, щоб фіксувати факти нелюдяного звернення з боку відповідних адміністрацій в'язниць. Тому створення Спеціальної комісії - це перший крок з реформування пенітенціарної системи"- відмітив П. Петренко.

У свою чергу народний депутат Ірина Луценко повідомила про свою участь в Спеціальній комісії і відмітила, що окрім іншого комісія зможе ініціювати внесення ряду змін в чинне законодавство. Зокрема, йдеться про КПК і УИК, а також інші законодавчі акти, регулюючі перебування ув'язнених в установах позбавлення волі.

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини