Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінені функціональні вимоги до системи управління безпекою судноплавної компанії

Реклама

Постановою від 26 березня 2014 року № 151 Мининфраструктуры внесло зміни в Положення про систему управління безпекою судноплавства на морському і річковому транспорті.

Функціональні вимоги до системи управління безпекою судноплавної компанії (СУБ СК) (для СК з самохідними судами валовою місткістю 500 одиниць і більше і пасажирськими судами незалежно від місткості) доповнені нормою, що встановлює, що документація по СУБ СК має бути перевірена і схвалена класифікаційним суспільством, визначеним Кабміном.

СК повинна мати документ про відповідністьякий видається класифікаційним суспільством певним Кабміном, за умови, що СК відповідає вимогам Положення, на термін не більше п'яти років. Документ про відповідність підлягає щорічному підтвердженню з боку класифікаційного суспільства, яке його видало. Він дійсний тільки для типів судів, які в нім вказані, і за умови проведення періодичних перевірок. Для полегшення введення в дію системи управління безпекою, СК може бути виданий тимчасовий документ про відповідність на термін, що не перевищує 6 місяців.

Тимчасовий документ про відповідність видається у випадках, якщо:

- СК тільки утворена;

- в чинний документ про відповідність необхідно внести нові типи судів, за експлуатацію яких СК узяла на себе відповідальність.

Копія документу про відповідність / тимчасового документу про відповідність має бути на кожному судні СК.

Свідоцтво про управління безпекою видається судну класифікаційним суспільством, визначеним Кабміном, за умови, що СК діє, а її методи управління на борту судна здійснюються згідно схваленої СУБ на термін не більше п'яти років.

Дійсність свідоцтва про управління безпекою повинно перевірятися класифікаційним суспільством, що його видало, не рідше за один раз впродовж терміну дії. Якщо здійснюється тільки одна перевірка, а термін дії свідоцтва складає 5 років, вона має бути проведена між другою і третьою щорічними датами. Свідоцтво про управління безпекою є дійсним за умови проведення проміжної перевірки і наявності чинного документу про відповідність.

Для полегшення введення в дію системи управління безпекою може бути видане тимчасове посвідчення про управління безпекою на термін, що не перевищує 6 місяців.

Тимчасове Свідоцтво про управління безпекою може бути видано:

- новим судам СК;

- у разі, коли СК бере відповідальність за експлуатацію судна, яке є для неї новим.

Також встановлено, що СК зобов'язана проводити внутрішні ревізії по безпеці з метою перевірки відповідності заходів в області безпеки і запобігання забрудненню довкілля не рідше за один раз в рік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини