Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет вивчить, як формуються ціни на ліки

23 квітня 2014, 11:09
173
0
Реклама

У зв'язку зі вступом численних звернень громадян по істотному подорожчанню лікарських засобів, АМКУ ініційоване дослідження ринків роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Вказаним дослідженням охоплені найбільші аптечні мережі і їх основні постачальники.

На сьогодні доля імпортних лікарських засобів складає більше 70 % від загального об'єму реалізованих в Україні лікарських коштів. Отже, коливання курсів валют може істотно впливати на вартість лікарських засобів для кінцевого споживача.

Проте, разом з об'єктивними чинниками, які викликають ріст цін на лікарські засоби, у тому числі введення ПДВ на цю категорію товару, є ознаки прояву зловживання ринковою владою і узгодження конкурентної поведінки учасників ринку лікарських засобів. У зв'язку з цим, Комітетом буде проведений аналіз механізму формування цін на лікарські засоби на вказаному ринку.

У разі виявлення ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції АМКУ будуть прийняті заходи згідно з чинним законодавством.

Джерело: АМКУ.

Нагадаємо, набув чинності Закон відносно оподаткування ПДВ операцій з поставки лікарських засобів і виробів медичного призначення по ставці 7 %.

15 травня в Києві відбудеться практикум для представників бізнесу "Антимонопольне законодавство: практика застосування, аналіз актуальних питань і судових рішень"який буде присвячений розбору найбільш гострих питань застосування законодавства про захист конкуренції. Проведе його радник ЮФ "Астерс", провідний фахівець з питань конкурентного права, екс-глава юридичного департаменту АМКУ Олександр Вознюк

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини