Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд заборонив організації Кивалова проводити з'їзд і вибирати членів УСЮ і ВККС

23 квітня 2014, 10:42
149
0
Реклама

Печерський районний суд м. Києва учора, 22 квітня, прийняв рішення, яким заборонив Всеукраїнській громадській організації "Рада представників юридичних внз і наукових установ" проводити з'їзд з питань обрання членів Вищої ради юстиції і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Про це ЮРЛИГЕ повідомив адвокат Олександр Билоус.

Відповідне рішення було прийняте за результатами розгляду заяви Національної академії внутрішніх справ України про забезпечення позову в адміністративній справі за позовом Національної академії внутрішніх справ України до ВОО "Порада представників юридичних внз і наукових установ" про відміну рішення і замкнете здійснювати дії.

22 квітня визначенням Печерського районного суду м. Києва було відкрито виробництво у вищезгаданій адміністративній справі. Разом з цим Академія внутрішніх справ також подала заяву про забезпечення позову шляхом заборони на проведення V з'їзду представників юридичних внз і наукових установ.

У позовній заяві Академія просить відмінити рішення відповідача, прийняте 15 квітня 2014 р., про ініціацію проведення 23 квітня в м. Одеса V з'їзду представників юридичних внз і наукових установ з питань призначення членів УСЮ і ВККС.

Проаналізувавши усі факти, а також враховуючи те, що позивач просив вжити заходи по забезпеченню позову, які не є забороненими, суд дійшов висновку про можливість забезпечити позов шляхом заборони на проведення з'їзду.

Відмітимо, главою цієї громадської організації є народний депутат, глава комітету Верховної Ради з питань верховенства права і правосуддя Сергій Кивалов.

Нагадаємо, в.о. Президента вже призначив 3-х членів УСЮ, проте вони доки так і не змогли прийняти присягу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини