Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти просить не припиняти доплати за виконання обов'язків відсутніх педагогів

Реклама

17 квітня 2014 року Міносвіти надіслало Кабміну лист № 1/10-949 у якому заявило про неприпустимість обмежень в системі освіти, встановлених постановою від 1 березня № 65оскільки це стосується оплати праці працівників учбових закладів, які заміщають тимчасово відсутніх (хвороба, курсова перепідготовка, відпустка, вакансія і так далі). Пунктом 12 затверджених Заходів по економному і раціональному використанню державних коштів передбачено тимчасове припинення встановлення доплат за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників. Крім того, пунктом 15 Заходів зобов'язано припинити заповнення вакантних посад.

Міносвіти відмітило, що в дошкільних учбових закладах педагогічне навантаження вихователя складає 30 годин в тиждень. Наприклад, при 12-ти годинному режимі роботи установи (чи цілодобово, або інший режим) вихователі працюють позмінно: I зміна - з 7.00 до 13.00, II зміна - з 13.00 до 19.00. За відсутності одного педагога, інший вихователь працює дві зміни, адже діти не можуть залишатися без супроводу працівників закладу. Це стосується і інших працівників дошкільних учбових закладів і керівників груп продовженого дня в учбово-виховних комплексах, загальноосвітніх установах.

Міністерство просить Кабмін терміново прийняти рішення про внесення змін до пунктів 12, 15 Заходів і викласти їх в новій редакції, встановивши, що тимчасове припинення встановлення доплат за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників, не торкається галузі освіти. Також Міністерство вимагає встановити, що для посад галузі освіти не припиняється заповнення вакантних посад.

"Внесення вказаних змін не приведе до погіршення якості надання освітніх послуг і зніме соціальну напругу серед працівників учбових закладів і батьківської громадськості, що виникло внаслідок встановлених обмежень" - заявляє Міносвіти.

Нагадаємо, Кабмін вирішив, що надбавку педагогам і бібліотекарям встановлюватиме директор установи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини