Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рудьковский хоче зняти тимчасові обмеження на подачу альтернативних законопроектів

22 квітня 2014, 15:57
127
0
Реклама

Народний депутат Н. Рудьковский законопроектом № 4735 пропонує виключити ч.2 ст. 100 Закону про Регламент Верховної Ради України.
Відповідно до положень ч.2 ст. 100 альтернативний законопроект може бути внесений не пізніше чим в 14-денний термін після дня надання народним депутатам першого законопроекту з відповідного питання.

Цю норму депутат рахує необгрунтованим обмеженням прав депутатів. Так, багато законопроектів розглядаються тривалий час в комітетах, не включаються до порядку денного, не розглядаються, не знімаються з розгляду, по них не приймається ніякого рішення. При цьому, згідно ч. 1 ст. 100 альтернативними вважаються законопроекти, що містять положення, регулюючі однаковий круг питань і положення, що повторюють по суті, про регулювання одних і тих же громадських стосунків.

Відповідно, пропустивши термін з ч. 2 ст. 100 Регламенту, відмічає пан Рудьковский в пояснювальній записці, будь-який суб'єкт законодавчої ініціативи, через півроку, рік, буде позбавлений можливості запропонувати інші варіанти регулювання громадських стосунків шляхом внесення альтернативного законопроекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини