Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чому такі високі ціни на бензин? - АМКУ перевірить їх обгрунтованість

22 квітня 2014, 10:43
169
2
Реклама

Міністерство аграрної політики і продовольства звернулося в Міненергетики і Антимонопольний комітет з проханням вжити заходи по ресурсному насичення ринку, а також здійснити перевірку обгрунтованості встановлення цін в роздрібній і оптовій торгівлі нафтопродуктами.

У листі, зокрема, вказано, що згідно з моніторингом ринку з початку року ціни виросли на дизпаливо на 68 %, на низькооктанові бензини - на 60,2 %. При цьому, ріст вартості палива відбувається не дивлячись на те, що за останній час курс долара стабілізувався і почав зменшуватися. Окрім цього, автозаправні станції в окремих областях відмовляються реалізовувати з/х товаровиробникам паливо на умовах перерахування коштів, і продають нафтопродукти тільки за готівку в обмеженій кількості, що може привести до утворення штучного дефіциту на ринку палива.

У попередні роки доля світлих нафтопродуктів у витратах на виробництво продукції рослинництва склала 12%, а в поточному році внаслідок підвищення цін, доля палива може вирости до 25 %, що негативно вплине на рівень цін на продовольчі товари і погіршить конкурентоспроможність з/х продукції на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Джерело: Минагрополитики.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини