Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МЗС України звинувачує Росію в невиконанні Женевської угоди

22 квітня 2014, 09:57
96
0
Реклама

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони відповідно до Женевських домовленостей публічно відмежуватися від озброєних сеператистов і провокаторів, призвати їх негайно скласти зброю і звільнити захоплені адміністративні будівлі, засудити захоплення ними заручників, зокрема, журналістів, а також факти ксенофобії і антисемітизму, які поширюються сепаратистами.

Нагадаємо, 17 квітня в Женеві сторони, в т.ч. і Росія, домовилися утриматися від будь-яких форм насильства, залякування або провокаційних дій.

У повідомленні МЗС України у зв'язку з хвилею дезинформації з приводу подій в східних регіонах відзначається наступне: "Вимушені ще раз офіційно заявити про брак яких-небудь доказів причетності "Правого сектора" до кривавої стрільби в Слов'янську, а тому голослівні і безпідставні звинувачення російської сторони припускають приховати свою ж підривну діяльність. Констатуємо, що з російського боку на сьогодні немає ніяких ознак готовності виконувати Женевські угоди".

В той же час Україна, дотримуючись досягнутих в Женеві домовленостейупродовж останніх днів здійснила низку важливих заходів :

- припинено активну фазу проведення антитерористичної операції ;

- Кабмін вніс у Верховну Раду проект закону про амністію учасників масових безладів, який поширюватиметься на тих протестуючих, які здадуть зброю і звільнять захоплені адміністративні будівлі, окрім підозрюваних в здійсненні тяжких злочинів;

- МВС і СБУ продовжують вилучати нелегальну зброю у населення;

- 17 квітня Кабмін прийняв розпорядження "Про організацію проведення обговорення положень змін в Конституцію України по децентралізації державної влади";

- Уряд активізував роботу по реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні;

- парламентська коаліція звернулася до усіх політичних сил із закликом підписати Меморандум взаєморозуміння для врегулювання ситуації на Сході України;

За 19-21 квітня були проведені три зустрічі у рамках Женевської угоди, на яких був присутнім, зокрема, і представник російського посольства.

Україна настійно закликає російську сторону припинити усуватися від відповідальності, покласти край постійним спробам зірвати втілення Женевських домовленостей і реальними діями забезпечити виконання узятих на себе зобов'язань.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини