Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР внесла зміни в Положення про здійснення депозитарної діяльності

18 квітня 2014, 17:24
134
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку прийняла проект рішення "Про внесення змін до Положення про здійснення депозитарної діяльності".

Така необхідність виникла із-за ряду запитів про недостатню врегульованість законодавством процедури виплати емітентом прибутків по цінних паперах.

Змінами встановлено, що емітент переводить засоби для виплати акціонерам - депонентам депозитарних учреждений через рахунок Центрального депозитарію в Розрахунковому центрі, відмічаючи інформацію про фактично утриману і сплачену суму податку при нарахуванні таких виплат. У свою чергу Центральний депозитарій не пізніше за 3 доби повинен переказати кошти зі свого рахунку в Розрахунковому центрі на рахунки депозитарних установ і депозитаріїв - кореспондентів, відмічаючи при цьому обличчя депонента, суму для виплати цій особі і інформацію від емітента по фактично утриманій і сплаченій сумі податку при нарахуванні цієї виплати.

Прибутки в грошових коштах, що підлягають виплаті власникам цінних паперів, рахунки в цінних паперах яких обслуговуються депозитарною установою на підставі договору про відкриття / обслуговування рахунків в цінних паперах власників, ув'язненому з емітентом по дематериализованных цінних паперів, виплачуються емітентом самостійно по поводженню такого власника з відповідною вимогою до емітента або депозитарною установою на підставі такого договору з емітентом, якщо його умовами передбачено надання вказаної послуги, порядок і умови її надання.

Джерело: НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини