Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати домовилися зібратися на засідання 24 квітня

18 квітня 2014, 13:35
101
0
Реклама

Сьогодні у Верховній Раді України повинні були прийняти присягу 3 члени Вищої ради юстиції, призначені Указом Президента України, - С. Бондар (суддя Вищого господарського суду України), С. Власенко (народний депутат), Л. Мазур (суддя Вищого спеціалізованого суду України по розгляду цивільних і карних справ).

Проте, ця процедура спочатку була перервана виступом Інни Богословська, яка заявила, що А. Турчинов узурпував владу і дані члени Вищої ради юстиції повинні пройти комітет Верховної Ради України. Також пані Богословська пригрозила голодовкою, на що Турчинов попросив депутата голодувати на своєму робочому місці.

Заслуховує усі пропозиції спікер погодився зняти порядку денного дня з питання присяги членів УСЮ і перенести його на наступний тиждень для проходження питання в комітеті.

Також у зв'язку з цим було піднято питання про депутатів-сумісників. Спікер ще раз озвучив свою позицію - якщо до кінця тижня такі депутати не складуть свої повноваження, А. Турчинов звернеться до суду. Виключенням є 2 депутати, працюючих в Адміністрації Президента на громадських засідках, оскільки, за словами Турчинова, це посада тимчасова і незабаром буде обраний Президент, який сформує повноцінну Адміністрацію.

Крім того, Турчинов запропонував, щоб депутати не роз'їжджалися і Рада зібралася 22 квітня. Проте, за результатами обговорення було прийнято рішення - в середу, 23 квітня, зберуться керівники фракцій і груп на погоджувальну раду, а наступне засідання ВР відбудеться 24 квітня в 10.00. З потреби А. Турчинов обіцяє зібрати Раду в найкоротші терміни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини