Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокуратура продовжує відкривати виробництва на Царева за сепаратизм

18 квітня 2014, 13:06
156
4
Реклама

У Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості про те, що 11 квітня 2014 року під час виступу на мітингу у м. Донецьку народний депутат України Олег Царев виразив публічні заклики до зміни територіальної цілісності України шляхом її федералізації.

Досудове розслідування розпочате по ч.2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Карного кодексу України.

Нагадаємо, що аналогічне карне виробництво почато прокуратурою Луганської області. А також прокуратурою м. Києва почато виробництво за фактом здійснення О. Царевым дій, спрямованих на зміну меж території України (ст. 110 УК), за заклики до насильницької зміни, скидання конституційного ладу, досконалі особою, яка є представником влади з використанням ЗМІ (ст.109 УК).

Зараз проводяться першочергові слідчі дії в усіх регіонах, де виявлені факти злочинної діяльності О. Царева. Після цього вказані матеріали об заклики до сепаратизму будуть об'єднані в одно карне виробництво.

Як відмітили в Головному управлінні наглядової діяльності в карних процесах слідчих органів прокуратури, згідно ст. 10 Закону України "Про прокуратуру" Генеральною прокуратурою України здійснюється координація роботи правоохоронних органів з протидії злочинним посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України і насильницьку зміну або скидання конституційного ладу, відповідальність за які передбачена статтями 109, 110 УК України.

З цією метою в Генеральній прокуратурі України створена робоча група з числа керівників самостійних структурних підрозділів, якою вже прийнятий ряд заходів до активізації роботи правоохоронних органів і моніторингу інформації про причетність нардепів до фактів сепаратизму і посягань на територіальну цілісність держави. Зараз слідчими органів прокуратури розслідується ряд актуальних карних виробництв.

За інформацією прес-служби ГПУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини