Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яку допомогу до свят виплатять ветеранам?

18 квітня 2014, 12:30
161
0
Реклама

Постановою від 16.04.2014 № 102 Кабінет міністрів України встановив розміри виплати разовій грошовій допомозі до 5 травня 2014 року, передбаченою законами про статус ветеранів війни і про жертви нацистських переслідувань.

Згідно з документом, Міністерство соціальної політики здійснює виплати шляхом перерахування коштів на вказані цілі структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обладміністрацій, які через відділення зв'язку або установи банків перераховують їх на особові рахунки громадян по місцю отримання пенсії.

Інвалідам війни і колишнім малолітнім (яким не виконалося 14 років) ув'язненим концентраційних таборів, гетто і інших місць примусового змісту, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва і інших причин I групи буде перераховано 2 575 грн.II групи - 2 250 грн.III групи - 2 020 грн..

Учасникам бойових дій і колишнім малолітнім (яким на момент укладення не виконалося 18 років) ув'язненим концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового змісту, а також дітямякі народилися у вказаних місцях примусового змісту їх батьків, буде перераховано 795 грн. разовій допомозі.

Обличчям, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною нарахують 2 575 грн..

Членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва і інших причин, які не одружилися удруге, - 400 грн.учасникам війни і колишнім в'язням концтаборів, гетто, інших місць примусового змісту, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизан, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом в тилі ворога - 145 грн..

Профільні міністерства повинні були до 17 квітня представити в органи соціального захисту населення переліки осіб, які мають право на отримання грошової допомоги.

Нагадаємо, що таким чином розміри виплат збільшені на 7 %.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини