Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про добродійне забезпечення армії

18 квітня 2014, 10:44
126
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 18 квітня, набув чинності Закон № 1190 - VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави", прийнятий 8 квітня.

Змінена ст. 2 Закону "Про оборону України", встановлено, що фінансування потреб національної оборони держави здійснюється за рахунок і в межах засобів, визначених в Законі про держбюджет (попередня норма передбачала, що таке фінансування здійснюється виключно за рахунок держбюджету). Тепер при підготовці до озброєного захисту держави і / або його захисту у разі озброєної агресії або озброєного конфлікту фінансування національної оборони держави може здійснюватися додатково за рахунок добродійних внесків физ- і юрособ у порядку, визначеному Кабміном.

Нормами відносно фінансування за рахунок добродійних внесків також доповнені закони про Збройні Сили, і про мобілізаційну підготовку і мобілізацію.

Крім того, доповнений перелік сфер добродійної діяльності - сприяння обороноздатності і мобілізаційної готовності країни, захисту населення в надзвичайних ситуаціях мирного і військового положення.

Також встановлено, що гуманітарна допомога, що поступає понад встановлені Кабміном об'єми підлягає оподаткуванню на загальних підставах, за винятком випадків вступу гуманітарної допомоги для запобігання і усунення наслідків надзвичайних ситуацій в мирний час і під час воєнного стану, у разі озброєної агресії або загрози нападу з боку інших держав, внутрішніх або іноземних терористичних, сепаратистських або інших незаконних озброєних формувань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини