Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Делегатів на з'їзд адвокатів обиратимуть шляхом таємного голосування?

18 квітня 2014, 09:17
156
0
Реклама

Група народних депутатів законопроектом № 4721 пропонує внести змін до Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" відносно обрання делегатів з'їзду.

Передбачається, що особи, обрані в органи адвокатського самоврядування регіону, можуть брати участь в конференції адвокатів регіону з правом вирішального голосу, тільки у разі обрання їх делегатами конференції в порядку, передбаченому ст. 47 Закону про адвокатуру із запропонованими проектом змінами. Інакше такі особи беруть участь в конференції адвокатів регіону з правом дорадчого голосу. Те ж саме торкається права участі в з'їзді адвокатів з правом вирішального голосу осіб, обрані до складу САУ, ВКДКА, Вищій ревізійній комісії адвокатури.

Збори адвокатів, на яких обираються делегати конференції адвокатів регіону, проводяться в районах АРК, областей, міст Києва і Севастополя, а в містах - адміністративних центрах відповідних регіонів, збори адвокатів проводяться у відповідних районах цих міст. Участь у зборах беруть адвокати, адреса робочого місця яких знаходиться у відповідному районі. Рішення про обрання делегатів конференції адвокатів регіону приймаються шляхом таємного голосування. Делегат вважається обраним, якщо за нього проголосували більшість адвокатів, що взяли участь у зборах.

Ряд рішень конференції адвокатів регіону приймається шляхом таємного голосування:

- обрання голови і членів ради адвокатів регіону, достроковий відгук їх від посад;

- обрання делегатів на з'їзд адвокатів України;

- обрання представника адвокатів регіону до складу Ради адвокатів України і ВКДКА, достроковий відгук їх від посад;

- обрання голови і членів ревізійної комісії адвокатів регіону, достроковий відгук їх від посад.

Крім того, проектом з 60 до 10 робочих днів зменшений термінякий надається САУ на ухвалення рішення про скликання з'їзду адвокатів України у разі вступу відповідної пропозиції від адвокатів.

Також відмітимо, що відповідно до положень проекту З'їзд адвокатів України приймає деякі рішення приймає шляхом таємного голосування:

- обирає голову і заступників голови Ради адвокатів України, голови і заступників голови Вищого кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури, голови і членів Вищого ревізійній комісії адвокатури і достроково відкликає їх від посад;

- призначає трьох членів Вищої ради юстиції.

Рішення органів адвокатського самоврядування, що суперечать законодавству України, виконанню не підлягають.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини