Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 17 квітня

18 квітня 2014, 08:30
139
0
Реклама

Учора, 17 квітня, на засіданні Верховної Ради були прийняті:

- Закон про внесення змін до ст. 35 ХПК відносно підстав звільнення від доведення - дозволено не доводити в хозпроцессе вже доведені або визнані обставини;

- Закон, яким надано право приватизації жител в гуртожитках військовослужбовцям, працівникам Збройних Сил України і МВС;

- Закон про відновлення прав депортованих нацменшостей;

- Закон, яким майбутніх біженців звільнять від плати за дозвіл на використання їх праці в Україні;

- Закон про Громадському телебаченні і радіомовленні України;

- Закон про ратифікацію Будапештської конвенції про договір перевезення вантажів по внутрішніх водних шляхах;

- постанова про створення ТСК по розслідуванню фактів переслідувань Автомайдану;

- постанова про додаткові заходи по зміцненню обороноздатності України у зв'язку з агресією Російської Федерації - ВР рекомендує невідкладно відновити заклик у Збройні Сили України.

ВР продовжать роботу сьогодні, 18 квітня, з 10:00. А. Турчинов призвав народних депутатів у повному складі зібратися в сесійному залі, щоб вистачало голосів для ухвалення важливих рішень. Адже учора парламент не зміг не лише прийняти ряд важливих законопроектів, але і навіть включити деякі до порядку денного.

И. о. Президента України підписав Закон № 1170 - VII про внесення змін до деяких законодавчих актів, яким спрощується доступ до публічної інформації.

ДАІ прийнято рішення на час перехідного періоду забезпечити видачу тимчасових реєстраційних талонів і талонів на право управління транспортними засобами.

Михайло Бродський підписав наказ про призначення проведення планової перевірки МВС з питань дотримання вимог законодавства у сфері ліцензування охоронної діяльності і діяльності, пов'язаної з виробництвом, торгівлею піротехнічними засобами.

ПФУ розповів про стягування сум ЕСВ з прибутків покликаних на військові збори або мобілізованих осіб.

Створена аналітично-оперативна група з метою здійснення з використанням баз даних Миндоходов онлайн-моніторингу митних декларацій для виявлення можливих ризиків порушення митного законодавства і створення рівних умов і безперешкодної роботи суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Європарламент прийняв резолюцію по Україні, в якій закликає Раду Європи посилити другий етап санкцій проти Росії у зв'язку з останніми подіями в Україні. Евродепутаты виражають свою повну підтримку і солідарність з урядом України, вітає його стриманість в розв'язанні кризи і нагадують про право самообороняться.

Президент РФ Володимир Путін провів "пряму лінію з громадянами", в ході якої, зокрема, повідомив, що схід України - це Новороссия, яка знаходиться у складі України лише з 1920-годов. Її віддали більшовики, і російський президент не розуміє, "навіщо вони це зробили". Тому вважає важливим завданням Росії забезпечення прав російськомовного населення на сході України. "Нагадаю, що Рада Федерації надала мені право використовувати війська на території України. Я дуже сподіваюся, що мені не доведеться скористатися цим правом"- сказав В. Путін.

Читайте також нові аналітичні статті:

Крим як окупована територія : бізнес не повинен постраждати;

Директора підприємства забрали в армію: що робити?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини