Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні з'явиться громадське телебачення

17 квітня 2014, 17:01
135
0
Реклама

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про Громадське телебачення і радіомовлення України" (проект № 1076).

Законом передбачено, що Кабмін на базі ряду державним телерадіокомпаній створює юридичну особу публічного права "Національну громадську телерадіокомпанію України".

Діяльність НСТУ здійснюється на принципах усебічного інформування про суспільно значущих події в Україні і за кордоном; пріоритету громадських інтересів над комерційними і політичними; чіткого розподілу фактів від коментарів і оцінок; вільного вираження поглядів; незалежності управління і поточної діяльності від органів держвлади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, політичних партій, підприємств, установ, організацій, фізосіб; відсутність дискримінації за якою-небудь ознакою.

Держава забезпечує належне фінансування цієї телерадіокомпанії, яке передбачається окремим рядком в Держбюджеті України і складає не менше 0,2 % витрат Держбюджету за попередній рік.

Трансляція реклами, повідомлень про спонсорів і програм телепродажів на каналах Національної громадської телерадіокомпанії України забороняється, окрім трансляції реклами і повідомлень про спонсорів, які придбані з правом на трансляцію міжнародних спортивних змагань і у виконання міжнародних зобов'язань перед Європейським мовним союзом. Соціальна реклама допускається, за умови відсутності вказівки в ній на певний суб'єкт (бренд), посадовець, товар.

НОТУ не зобов'язана освітлювати діяльність органів виконавчої влади, інших держорганів, органів місцевого самоврядування, їх посадовців.

Надання ефірного часу громадській телерадіокомпанії для офіційних виступів і заяв вищих посадовців держави здійснюється у встановленому законом порядку надання поза прямим ефіром для екстрених офіційних виступів Президента України, Голови ВР України, Прем'єр-міністра України, голів Верховного Суду України і Конституційного Суду України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини