Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть позбавляти спеціальних пенсій посадовців, звільнених за порушення присяги

17 квітня 2014, 15:20
124
3
Реклама

Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів і інвалідів рекомендує парламенту ухвалити за основу законопроект № 4516 про позбавлення права на спеціальні пенсії і одноразову грошову допомогу (службових) посадовців, звільнених за порушення присяги, Конституції і законів України.

Під час засідання Комітету 16 квітня відзначалося, що пропонується доповнити норми ст. 50-1 Закону про прокуратуру, ст. 5, 9 Закону "про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, і деяких інших осіб", ст. 15 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей", ст. 136, 138, 139 Закону "Про судоустрій і статус суддів" положеннями про позбавлення права на спеціальне пенсійне забезпечення і одноразову грошову допомогу при звільненні посадовця, який під час проходження служба в течія листопада 2013 - лютого 2014 брали участь в охороні громадського порядку, виконанні інших завдань під час проведення акцій громадського протесту в Україні і інших масових заходів в цей час, а також в розслідуванні злочинів відносно учасників таких акцій протестів або правосуддя, і відносно яких за результатами службового розслідування встановлений факт порушення присяги, Конституції або законів України в цей період.

Крім того, відносно суддів пропонується доповнити перелік причин припинення відставки судді (наслідком якого є припинення виплати щомісячного довічного грошового утримання) фактом "порушення присяги", незалежно від терміну його виявлення при проведенні відповідного службового розслідування.

Джерело: ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини