Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для голосування поза виборчою комісією треба подати заяву і надати медсправку

Реклама

Постановою від 15 квітня 2014 року № 276 Центральна виборча комісія затвердила роз'яснення відносно порядку перевірки факту тимчасової нездатності виборця самостійно пересуватися для організації голосування по виборах Президента по місцю перебування виборців.

Виборець, який тимчасово нездатний пересуватися самостійно і бажає проголосувати по місцю свого перебування, поштою або через інших осіб не пізніше 20 годин останньої п'ятниці перед днем виборів (днем повторного голосування) повинен подати в дільничну виборчу комісію ділянки, на якій він включений в список виборців, власноручно написана заява (у довільній формі) з проханням забезпечити йому голосування по місцю перебування з вказівкою такого місця. До заяви додається довідка медустанови про стан здоров'я виборця, що засвідчує факт його тимчасової нездатності пересуватися самостійно.

Члени дільничного виборчкома зобов'язані перевірити факт нездатності виборця самостійно пересуватися за станом здоров'я. Перевірку здійснюють не менше трьох членів комісії шляхом:

- особистого відвідування виборця за адресою, вказаною їм в заяві;

- опитування такого виборця по вказаному їм номеру телефону;

- звернення до відповідної медустанови із запитом про підтвердження достовірності виданої довідки або уточненні отриманих відомостей і так далі

Перевірка здійснюється до прийняття дільничним виборчкомом рішення про включення виборця у витягання із списку виборців для голосування по місцю знаходження, не здатних пересуватися самостійно, на засіданні цієї комісії (не пізніше за 24 години останньої суботи перед днем виборів (днем повторного голосування).

Нагадаємо, вибори Президента призначені на 25 травня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини