Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Турчинову доручили вивчити доцільність відновлення заклику у Збройні Сили

17 квітня 2014, 11:48
170
1
Реклама

Верховна Рада підтримала проект постанови № 4519 про додаткові заходи по зміцненню обороноздатності України у зв'язку з агресією Російської Федерації. 231 депутат підтримав постанову в редакції комітету.

Проектом було передбачено, що ВР рекомендує в.о. Президента України невідкладно відновити заклик у Збройні Сили України.

Проте, Комітет порахував, що слід рекомендувати в.о. Президента вивчити доцільність відновлення закликуоскільки, як відмічають народні депутати під час обговорення, професійна армія значно більше сприяє зміцненню обороноздатності держави ніж т.з. партизанський загони. Зауваження у депутатів виникають і відносно назви постанови : "...обороноздатність треба зміцнювати постійно, а не у зв'язку з агресією РФ".

Так у редакції комітету також пропонується рекомендувати:

- Міносвіти вивчити доцільність розширення вивчення початкової військової підготовки в курсі "Захист Вітчизни" в середніх загальноосвітніх учбових закладах, відновлення роботи військових кафедр при внз;

- Міноборони вивчити питання про розгортання учбово-тренувальних центрів для добровольців, які можуть притягуватися до служби у військовому резерві і складу загонів територіальної оборони.

- Кабміну обробити питання фінансового забезпечення вказаних вище заходів.

Контроль за виконанням справжньої Постанови покладається на Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини