Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митниця створила гурт по онлайн моніторингу митних декларацій

17 квітня 2014, 11:55
333
0
Реклама

У Митній службі створений аналітично-оперативний гурт з метою здійснення з використанням баз даних Миндоходов онлайн моніторингу митних декларацій для виявлення можливих ризиків порушення митного законодавства і створення рівних умов і безперешкодної роботи суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Тобто, сьогодні митні декларації, які оформляються в митних органах України, проходять онлайн перевірку, під час якої здійснюється контроль за наступними критеріями: митна вартість, класифікація, країна походження товару, контроль вагових характеристик і тому подібне

Якщо група виявлятиме факти, які можуть свідчити про порушення в діях посадовців, вона ініціює проведення такою, що відповідає службової перевірки з наступним притягненням до відповідальності винної особи.

Таким чином з одного боку виправляється допущене порушення, у більшості випадків шляхом сплати до бюджету "мінімізованих засобів", а з іншої - посадовці, які умисне сприяли такому порушенню, притягуються до відповідальності.

До складу цієї аналітично-оперативної групи увійшли досвідчені фахівці департаменту митної справи і головних управлінь Миндоходов м. Києва і Київської області.

Тільки впродовж одного тижня роботи групою виявлені факти порушення прав інтелектуальної власності, заниження митної вартості товарів, не декларування товарів в повному об'ємі, не заява відомостей про виробників і торгових марок товарів, що впливає на визначення бази оподаткування товарів, і надалі збільшення митних платежів.

Так, наприклад, за результатами моніторингу митних декларацій за ініціативою аналітично-оперативної групи в зоні діяльності Київської міжрегіональної митниці виявлено:

- значна кількість парфюмерної продукції з порушенням прав інтелектуальної власності і заниженням митної вартості;

- товари спортивного призначення - велосипеди і приладдя для велоспорту, меблі і світильники італійського походження, митна вартість яких занижена в десятки разів;

- товари, які не були задекларовані, холодильне устаткування і товари легкої промисловості.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини