Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Генпрокуратура перевіряє рішення Міноборони відносно боєздатності Збройних Сил

17 квітня 2014, 10:48
110
1
Реклама

Генеральною прокуратурою України розпочата перевірка в Міністерстві оборони і Генеральному штабі Збройних Сил України з питань дотримання посадовцями вимог Закону України "Про Збройні Сили України" і інших нормативних актів, якими врегульовані питання бойової готовності і боєздатності Збройних Сил України.

Заздалегідь встановлено, що упродовж 2010 - 2013 рр. під час проведення заходів по реформуванню керівництвом оборонного відомства був прийнятий ряд управлінських рішень, внаслідок чого понижена бойова готовність військових частин Збройних Сил України. В окремих випадках це привело до неможливості виконання підрозділами завдань за призначенням.

Крім того, в результаті хронічного недофінансування військових програм з року в рік погіршувалося забезпечення військ, навчана особового складу, знижувалася справність озброєння і військової техніки.

При повній і усебічній перевірці по вищезгаданих фактах будуть вивчені відповідні документи і матеріали, отримані пояснення від посадовців Міноборони і Генерального штабу ВСУ. По її результатах буде прийнято законне рішення і застосовані відповідні заходи реагування.

Джерело: ГПУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини