Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 16 квітня і анонси на сьогодні

17 квітня 2014, 08:35
146
3
Реклама

Учора, 16 квітнявідбулося пленарне засідання Верховної Ради України. Спочатку депутати засідали в закритому режимі - заслуховували представників силових відомств і прийняли дві постанови:

- Заява ВР про ініціативу міжнародних переговорів по деескалації ситуації навколо України;
- про режим використання добродійних пожертвувань на забезпечення Збройних Сил України.

У відкритому режимі робота не занадилася. Депутати прийняли тільки Законяким дозволили нотаріусам надавати витягання з реєстру прав на нерухомість; а також у першому читанні законопроект про гарантії військовослужбовцям у особливий період.

Провалено прийняття важливих проектів - про об'єднання посади мера Києва і голови КМДА; відносно статусу біженців; про відновлення заклику у Збройні сили. Далі було вирішено не ухвалювати законів унаслідок такого голосування і відсутності багатьох депутатів в залі.

Сталі відомі тексти нових законопроектівзокрема, пропонується:

- створити в Україні народне ополчення;
- визначити відповідальність нардепів і Президента за невиконання передвиборних програм;
- встановити ембарго на експорт товарів військового призначення в Росію;
- заборонити екс-головам судів знову обіймати ці посади;
- визначити механізм реабілітації незаконно засуджених.

Продовжують працювати держоргани:

- ГИС організовує консультації з продажу майна на електронних торгах;

- Минсоцполитики відміняє обов'язкове письмове підтвердження згоди на обробку персональних даних при оформленні державної соцдопомоги;

- Кабмін на 7 % збільшив разову грошову допомогу ветеранам;

- Миндоходов розповіло про терміни подачі податкових декларацій;

- Мінюст готує звіт про корупцію попередньої влади.

ВСУ зробив висновок про витребування майна від добросовісного набувача - майно, яке вибуло з володіння власника на підставі рішення суду, прийнятого відносно цього майна, але надалі скасованого, вважається вибулим з володіння власника окрім його волі.

На зборах суддів Вищого спеціалізованого суду України по розгляду цивільних і карних справ був обраний новий голова ВССУ - суддя судової палати у цивільних справах Борис Гулько.

Читайте також думки юристів про нове законодавство:

Відміна друку відкриває широкі можливості для зловживань;

Обов'язок юрособ запобігати корупції може бути використаний для тиску на бізнес.


Анонси на 17 квітня

З 10:00 почнеться засідання Верховної Радина якому планується розгляд законопроектів, прийняти які учора депутати не змогли.

У Женеві повинна відбутися зустріч по врегулюванню кризи в Україні - за участю представника ЄС, міністрів закордонних справ України, Росії і США. Українська сторона буде настоювати на припиненні підтримку терористичних угрупувань з боку РФ, вимагати від РФ відвести російські війська від українсько-російської межі, вивести війська з Криму і повернути його Україні.

Європарламент на своїй останній сесії в Страсбурзі, за повідомленнями, ухвалить важливу резолюцію по Україні, в проекті якої враховано багато позитивних позицій на підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, включаючи допомогу нашій країні.

Деякі політологи прогнозують, що сьогодні Президент РФ Володимир Путін може оголосити про введенні військ на південний схід України під час свого запланованого спілкування з народом.

У 16:30 в Апеляційному суді м. Києва відбудеться чергове засідання по розгляду апеляційної скарги на визначення Голосіївського районного суду м. Києва про обрання Денису Бугаю заходи припинення у вигляді утримання під вартою.

Заплановані вибори голови ВАСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини