Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Забудовників зобов'яжуть бути членами саморегулируемой організації будівельників?

16 квітня 2014, 14:05
163
0
Реклама

Забудовники не зобов'язані бути членами саморегулируемой організації будівельників - подібні зміни до Закону України "Про інвестиційну діяльність" Служба вважає необгрунтованими і суперечливими.

Ініціатором відповідного законопроекту є Нацкомфинуслуг.

Розробником пропонується встановити для забудовників обов'язкове членство в саморегулируемой організації будівельників.

У Держпідприємництва відмітили, що згідно із Законом України "Про архітектурну діяльність", в Україні можуть створюватися і діяти саморегулируемые організації у сфері архітектурної діяльності, вступ в які є добровільним.

Тому запропонована норма неоднозначна для розуміння і виконання суб'єктами господарювання і не узгоджується з нормами Закону "Про архітектурну діяльність", у зв'язку з чим цей законопроект вимагає відповідного доопрацювання.

Крім того, законопроектом, пропонується доповнити ст. 4 Закони України "Про інвестиційну діяльність" нормою, згідно якої забудовник для безпосереднього залучення засобів інвесторів у будівництво житла повинен обов'язково забезпечити страхування своєї відповідальності перед такими інвесторами або отримати гарантію банку, а у разі залучення засобів інвесторів через фонди фінансування будівництва таке страхування або отримання гарантії здійснюється за бажанням забудовника.

Джерело: Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини