Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розповіло про проведення митного огляду товарів

Реклама

У листі від 8 квітня 2014 року № 8134/7/99-99-24-01-09-17 Миндоходов нагадало, що догляд товарів, транспортних засобів комерційного призначення, пред'явлених органу прибутків і зборів (у тому числі для перерахунку і зважування), проводиться в можливо короткий термін після ухвалення рішення про його проведення.

Роз'яснено, що якщо впродовж чотирьох годин з моменту інформування власника товарів або уповноваженого ним особи, або водія ТС про проведення догляду вони не прибули на місце для участі в його проведенні або під час огляду самоусунулися від участі в нім, в таких випадках застосовуються вимоги пункту 6 ст. 338 Митного кодексу про проведення догляду із залученням понятих.

У разі припинення проведення догляду у зв'язку із закінченням робочого часу митниці і перенесенням процедур завершення огляду товарів на наступний робочий день, час оформлення митної декларації не повинен перевищувати встановленого ст. 255 ТК терміну (4 робітників години).

У разі, якщо власник товарів або уповноважена ним особа, або водій ТС не стали у визначене посадовцями органів прибутків і зборів час для продовження проведення догляду товарів, органами прибутків і зборів повинні застосовуватися вимоги пункту 6 ст. 338 ТК.

Миндоходов нагадало, що ст. 263 ТК передбачено, що товари, які впродовж 30 днів з дня доставки їх в орган прибутків і зборів призначення не поміщені під митний режим або не розміщені на складі тимчасового зберігання або на складі органу прибутків і зборів, придбавають статус що зберігаються на складі органу прибутків і зборів.

Узяття таких проб (зразків) товарів митницями для проведення експертних досліджень здійснюється по Акту узяття проб (зразків) товарівбез складання Акту про проведення огляду (повторні огляди) товарів, ТС, ручної поклажі і багажу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини