Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати мають намір внести зміни в діяльність омбудсмана по захисту персональних даних

15 квітня 2014, 16:35
202
0
Реклама

ВР сьогодні у першому читанні прийняла законопроект № 4551 "Про внесення змін до законів України, пов'язаних з діяльністю Уповноваженого Верховної Ради України по правах людини у сфері захисту персональних даних", який розроблений Міністерством юстиції. За відповідне рішення проголосували 243 депутати.

Для прийняття в цілому голосів не вистачило (210 нардепів), як і для скороченої процедури підготовки до другого читання (208 нардепів).

Законопроектом пропонується визначити, що дія Закону про омбудсмане у випадках, передбачених законом, також поширюється на стосунки, що виникають між юридичними особами публічного і приватного права, а також фізичними особами, які знаходяться на території України.

Також проектом передбачається внести в Закон "Про захист персональних даних" поняття "згода суб'єкта персональних даних" - добровільне волевиявлення фізособи (за умови його обізнаності) відносно надання дозволу на обробку його персональних даних у відповідності сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дозволяє зробити висновок про надання згоди.

Згідно з проектом, розширюються і права омбудсмана в цій сфері - статтю 13 з їх переліком запропоновано доповнити пунктом "14) здійснювати інші повноваження, визначені законом".

Запропоновано встановити, що Типовий порядок обробки персональних даних затверджується омбудсманом (зараз вказано, що уповноваженим органом з питань захисту персональних даних).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини