Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ порушила справу проти російського банку за фінансування тероризму

15 квітня 2014, 16:04
134
3
Реклама

Служба безпеки України встановила, що фінансування терористських груп на сході України відбувається з використанням активів російської банківської установи. Відкрито карне виробництво відносно посадовців цього банку за підозрою в організації і здійсненні забезпечення засобами терористів.

Встановлено, що у березні-квітні посадовці центрального офісу банку в Києві всупереч вимогам Закону про запобігання фінансуванню тероризму фінансували організаторів терористських групчлени яких здійснювали насильство над громадянами, погроми, підпали, знищення майна, захоплення державних споруд, здійснювали опір представникам держвлади і правоохоронних органів із застосуванням зброї, а також дії, спрямовані на підготовку до здійснення терористичних актів. Зокрема, 6 квітня активні учасники таких груп захопили адміністративну будівлю УСБУ в Луганській області, де оволоділи зброєю і боєприпасами для використання надалі в терористичній діяльності.

Як відмічають в СБУ, для фінансування терористських груп службові особи банківської установи організували у березні-квітні переклад 45 мільйонів гривен з безготівкової форми в грошову готівку.

Також встановлено, що банківська структура щодня перераховує від 200 до 500 доларів США на платіжні картки, видані учасникам терористських груп.

Справа відкрита по ч.3 ст.258-5 Карного кодексу (Фінансування тероризму).

Джерело: СБУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини