Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче спростити процедуру узгодження проекту землеустрою

Реклама

Народний депутат Дмитро Шпенов подав у Верховну Раду законопроект № 4680 відносно спрощення процедури узгодження проекту землеустрою. Запропоновано доповнити новою частиною ст. 186-1 Земельного кодексу встановивши, що в укладенні про відмову узгодження проекту землеустрою по відведенню земельної ділянки, органами, вказаними в частинах 1 - 3 статті, має бути наданий вичерпний перелік недоліків проекту і розумний термін для їх усунення (який на письмове прохання розробника проекту може бути продовжений).

У узгодженні проекту землеустрою може бути відмовлено тільки у разі неусунення недоліків, які вказувалися в попередньому укладенні. Не можна відмовити в узгодженні проекту землеустрою з інших причин або вказати інші недоліки. Повторна відмова не позбавляє права розробника проекту землеустрою усунути недоліки проекту і представити його на узгодження.

Д. Шпенов вважає, що ухвалення законопроекту розв'яже проблему, що полягає в тому, що органи виконавчої влади не погоджують проекти землеустрою, вимагаючи усунення то одних, то інших недоліків, не називаючи при цьому повного переліку пунктів, який необхідно виправити. "Усунення таких недоліків триває роками, громадяни витрачають великі засоби на переоформлення документів і не можуть реалізувати свої права, гарантовані Конституцією"- відмічає він в пояснювальній записці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини