Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ломбарди не можуть бути розміщені в тимчасових спорудах, - Минрегион

Реклама

У листі від 28 березня 2014 року № 7/14-3505 Минрегион роз'яснив, що розміщення ломбардів не може здійснюватися відповідно до положень Порядку розміщення тимчасових споруд для впровадження підприємницької діяльності.

Міністерство відмітило, що розроблені державні будівельні норми ДБН В. 2.2-11-2002 "Підприємства побутового обслуговування", які поширюються на проектування нових і реконструкцію існуючих будівель і приміщень підприємств побутового обслуговування, зокрема ломбардів. Устанавлены основні вимоги до об'ємно-планувальних, конструктивних рішень, а також до інженерного устаткування цих об'єктів.

Так, згідно з розділом 2 ДБН В. 2.2-11-2002 висоту поверху приймають, як правило, 3,3 м, площа приміщень для відвідувачів в ломбарді повинна складати не менше 6 кв.м, площа приміщень комор не менше 35 кв. м на приймальника замовлень і тому подібне

Застосування будівельних норм або їх окремих положень є обов'язковим для усіх суб'єктів господарювання незалежно від форми власності, що здійснюють будівельну, містобудівну, архітектурну діяльність і забезпечують виготовлення продукції будівельного призначення (ст. 11 Закону "Про будівельні норми").

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини