Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати документ про відсутність заборгованості по сплаті єдиного внеску?

Реклама

У листі від 15 квітня Миндоходов роз'яснило, що на вимогу працедавців, фізосіб-підприємців і осіб, що забезпечують себе роботою самостійно, органи прибутків і зборів звіряють суми нарахування і сплати ними єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Для цього платник звертається із заявою в довільній формі з метою отримання довідки про відсутність заборгованості по сплаті ЕСВ в органи прибутків і зборів по основному місцю обліку. У заяві обов'язково слід вказати назву установи, в яку має бути подана довідка. Контролюючий орган на підставі даних картки особового рахунку платника визначає наявність / відсутність заборгованості по сплаті ЕСВ на дату формування довідки.

Довідку в довільній формі (окрім довідки про відсутність заборгованості по сплаті ЕСВ у зв'язку з ухваленням рішення про ліквідацію, реорганізації юрособи, припиненні підприємницької діяльності фізособою) надається платникові безоплатно впродовж 15 календарних днів (ст. 20 Закону "Про звернення громадян").

Ця норма передбачена частиною 7 ст. 14 Закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини