Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушена справа за наругу над прапором України

15 квітня 2014, 13:02
948
5
Реклама

У Миколаєві розпочато карне виробництво за фактом наруги над державним прапором України. Як відмічають в прокуратурі, 13 квітня 2014 року в місті Миколаєві невідомий біля офісу обласної організації однієї з політичних партій зламав флагшток з державним прапором України і викинув його в сміттєвий бак.

Зараз встановлюються особи, причетні до скоєння карного злочину, проводяться слідчі дії.

Слідчим відділом Центрального РО НГУ УМВС в Миколаївській області в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості по вказаному факту і зареєстрована кримінальна справа за ознаками карного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 296 (Хуліганство) Карного кодексу.

Джерело: прокуратура Миколаївської обл.

Відмітимо, що в Карному кодексі України є стаття 338 - Наруга над державними символами. Тобто, публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України. Способами такої наруги відносно прапора можуть бути знищення або ушкодження прапора шляхом його спалювання, ламання, нанесення на прапор фарби, образливих написів.

Наругу над державними символами тягне відповідальність по ст. 338 тільки у разі, якщо воно було публічним (спрямованим на публіку). З суб'єктивного боку злочин характеризується прямим наміром.

Публічна наруга над державними символами, здійснена з хуліганських мотивів, кваліфікується по сукупності злочинів, передбачених ч. ч. 1 або 2 ст. 338 і ст. 296 УК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини