Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кримчанам доведеться підтверджувати дипломи і міняти водійські права

15 квітня 2014, 11:03
377
0
Реклама

У Криму перереєстрація автомобільного транспорту і заміна водійських посвідчень продовжиться до кінця року. Впродовж перехідного періоду кримчани можуть користуватися своїми автомобілями і наявними у них українськими водійськими посвідченнями без яких-небудь обмежень.

При цьому громадяни РФ, що проживають в цих регіонах, які вже отримали російські паспорти, можуть в слушний для них час звернутися в реєстраційно-екзаменаційний підрозділ ДАІ, де їх транспортний засіб буде перереєстрований відповідно до російського законодавства, а його реєстраційні документи і державні реєстраційні знаки будуть замінені на російські.

Також жителям Криму, що отримали дипломи з 1992 по 2000 роки, доведеться пройти процедуру визнання документів про освіту. Зараз для кримчан, що отримали освіту в Україні, діє загальний порядок визнання іноземної освіти і іноземної кваліфікації. Між Росією і Україною діє ряд договорів про взаємне визнання, проте, під їх дію не підпадають документи, видані в Україні з 16 травня 1992 року по 26 травня 2000 року.

Документи жителів Криму, які були отримані не у вказаний період, автоматично признаються в Росії. А документи, які були отримані з 1992 по 2000 роки, доведеться піддавати процедурі визнання документів. Для цього необхідно відправити до служби по нагляду за освітою заява з пакетом документів, що підтверджують здобуття освіти. У разі позитивної оцінки громадянам буде видано посвідчення про визнання і документи будуть визнані дійсними.

По матеріалах: ZN.UA

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини